Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 gekookte kreeft van ongeveer 500 gram
- 6 gamba’s ongepeld met kop
- 100 gram winterwortel in kleine stukken
- 100 gram ui in kleine stukken
- 50 gram prei in kleine stukken
- 50 gram dille
- 50 gram tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje verse tijm
- 10 gram gekneusde peperkorrels
- 100 ml room
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 1 liter visfond
- 500 ml witte wijn
- 100 ml cognac
Instructies
- Snijd de kreeft in de lengte door en haal het vlees uit de staart.
- Kraak de scharen en haal het vlees eruit.
- Hak de karkassen in stukken.
- Pel de gamba’s en verwijder eventueel het darmkanaal.
- Voeg de koppen en schalen toe aan de kreeftkarkassen.
- Verwarm de boter in een grote braadpan en bak de kreeftkarkassen en garnalenschalen stevig aan.
- Voeg de winterwortel, ui, prei, dille, laurier, tijm en peperkorrels toe en bak ze stevig mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat het 2 minuten pruttelen om te ontzuren.
- Strooi de bloem erover, roer het door en laat het 3 minuten meegaren.
- Blus af met cognac en witte wijn.
- Voeg tot slot de visfond toe en roer goed door.
- Giet de soep over in een passende dichte stoomovenpan.
Functie: Stomen / Temperatuur: 95°C / Duur: 45 minuten
- Plaats een fijne zeef boven een pan en zeef de bisque.
- Serveer de bisque met een scheutje room en de in stukjes gesneden gamba.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze luxe bisque met een glas droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc, om de rijke smaken van de zeevruchten te complementeren.