Bisque van zeekreeft

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kreeft
  • 1,6 dl witte wijn
  • 8 dl visfond
  • 20 gram tomatenpuree
  • 40 gram wortel
  • 40 gram prei
  • 40 gram ui
  • 40 gram knolselderij
  • 3 knoflook
  • peper
  • 1 laurierblad
  • basilicum
  • selderij
  • rozemarijn
  • 1 liter room

Instructies

  • Hak de kreeft in stukken en zet die op hoog vuur even aan.
  • Voeg de gesneden groenten met de kruiden en de specerijen toe en laat ze bakken zonder ze te laten verkleuren.
  • Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en blus af met de witte wijn.
  • Voeg de visbouillon toe, laat alles aan de kook komen en laat de bouillon op laag vuur 1 uur trekken.
  • Passeer alles door een doek, voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Wilt u de soep extra lekker maken, dan kunt u op het laatste moment nog een scheutje cognac of armagnac toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis