Bladerdeegtorentjes 2

Allerhande 1-2007
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakken roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 4 eetlepel(s) honing met oranjebloesem fles
  • 100 g groene pitloze druiven
  • 1 eetlepel(s) muntblaadjes in dunne reepjes
  • 1 l vanille-ijs
  • 1 zakje walnoten 55 g, grofgehakt
  • 2 eetlepel(s) poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Snij de plakken bladerdeeg in vieren.
  • Leg de 16 vierkantjes op een stuk bakpapier op een ovenplaat.
  • Prik ze in met een vork en besprenkel ze met 2 eetlepels honing.
  • Bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat ze even afkoelen.
  • Snij de druiven doormidden en schep de munt erdoorheen.
  • Leg op ieder bord een vierkantje bladerdeeg, schep er een flinke bol vanille-ijs op en bedek die met een bladerdeegvierkantje.
  • Bestrooi de torentjes met de walnoten en poedersuiker en druppel de rest van de honing eroverheen.
  • Garneer het bord met het druivenmunt mengsel en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht