Bladerdeegtorentjes 2
Allerhande 1-2007
Ingrediënten
- 4 plakken roomboterbladerdeeg diepvries, ontdooid
- 4 eetlepel(s) honing met oranjebloesem fles
- 100 g groene pitloze druiven
- 1 eetlepel(s) muntblaadjes in dunne reepjes
- 1 l vanille-ijs
- 1 zakje walnoten 55 g, grofgehakt
- 2 eetlepel(s) poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Snij de plakken bladerdeeg in vieren.
- Leg de 16 vierkantjes op een stuk bakpapier op een ovenplaat.
- Prik ze in met een vork en besprenkel ze met 2 eetlepels honing.
- Bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
- Laat ze even afkoelen.
- Snij de druiven doormidden en schep de munt erdoorheen.
- Leg op ieder bord een vierkantje bladerdeeg, schep er een flinke bol vanille-ijs op en bedek die met een bladerdeegvierkantje.
- Bestrooi de torentjes met de walnoten en poedersuiker en druppel de rest van de honing eroverheen.
- Garneer het bord met het druivenmunt mengsel en serveer direct.