Blanquette van kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kip
  • 1 kleine prei
  • 3 takjes peterselie en selderij
  • een stukje foelie
  • 1 laurierblad
  • 2 worteltjes
  • zout
  • 6 gekneusde peper
  • 150 gr kleine champignons
  • 50 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 dl koffieroom
  • versgemalen peper
  • citroensap

Instructies

  • Zet 3/4 liter water op met de prei, de peterselie, de selderij, de foelie, het laurierblad,
  • de worteltjes, zout en de peperkorrels en laat de bouillon op laag vuur 20 minuten trekken.
  • Verdeel intussen de kip in 8 stukken.
  • Voeg deze toe en laat ze 1 uur in de bouillon trekken.
  • Voeg na 3 kwartier de champignons toe.
  • Zeef de bouillon en laat hem tot 4 dl inkoken.
  • Smelt de boter en roer er de bloem door tot deze licht is gekleurd.
  • Schenk er geleidelijk en onder goed roeren de ingekookte bouillon bij.
  • Blijf roeren, op laag vuur, tot een gebonden saus is verkregen.
  • Roer de eierdooier met de koffieroom los, voeg een scheutje van de saus toe en roer dit mengsel vervolgens door de rest van de saus.
  • Leg tenslotte de stukken kip in de saus en voeg de champignons toe.
  • Laat het geheel goed doorwarmen, maar NIET meer koken.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip