Bleekselderijsalade met Mosterddressing en Blauwschimmelkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 100 gram blauwschimmelkaas bijvoorbeeld Danish Blue
  • 50 gram walnoten
  • 1 appel
  • 4 eetlepels mosterd fles à 500 ml
  • 2 eetlepels kappertjes

Instructies

  • Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in dunne boogjes.
  • Verkruimel de blauwschimmelkaas.
  • Hak de walnoten grof.
  • Schil de appel, snijd deze in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de appel in plakjes en besprenkel met 1 eetlepel dressing.
  • Meng de bleekselderij, appel, noten, kaas en dressing.
  • Verdeel de salade over vier borden.
  • Strooi de kappertjes erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de salade met bruin stokbrood.

Wijnadvies:

Jean de Beauvais Chardonnay-Sauvignon
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Salade / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch