Blinde vinken met couscous
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Kruid het gehakt met een vleugje nootmuskaat en (eventueel) nog wat peper en zout.
- Verdeel het in 4 porties en leg het op de varkenslapjes.
- Rol stevig op en bind ze vast met keukentouw.
- Laat de rozijntjes weken in water.
- Maak de groenten schoon.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Snij de wortelen en de courgette in plakjes.
- Verhit in een diepe braadpan wat boter en olijfolie.
- Braad de blinde vinken rondom aan in de vetstof.
- Doe er de ui en de look bij, laat even stoven.
- Strooi er de bloem bij en schep goed om.
- Voeg er de bouillon, de gepelde tomaten, de wortelen, de tijm en de laurier aan toe.
- Kruid naar smaak met peper en zout.
- Dek af en laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan.
- Doe er de courgette bij en laat nog 10 minuten verder garen.
- Doe de couscous in een diepe pan.
- Overgiet het gries met 2 dl lichtgezouten kokend water (of zie verpakking).
- Dek af en laat ongeveer 7 minuten onaangeroerd staan, tot al het water opgeslorpt is.
- Voeg er de rozijntjes en een nootje boter aan toe.
- Vermeng en maak met een vork de korrels los.
- Verdeel over diepe borden.
- Schep bij elke portie een blinde vink en groenten.
- Serveer goed heet.