Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram boekweitmeel
- 250 ml melk
- 1 zakje instant gist a 7 gram
- 2 eieren
- Snufje zout
- Boter om in te bakken
- 2 rode uien
- scheutje balsamicoazijn
- 1 eetl suiker
- klontje boter
- 16 walnoten
- 125 gram geitenkaas
Instructies
- Verwarm de melk in een pannetje totdat hij lauw is.
- Klop met een garde de gist er door.
- Doe het meel en een snufje zout in een grote kom en schenk de melk hier bij.
- Roer met de garde tot een egaal beslag.
- Splits de eieren.
- Klop de eierdooiers door het beslag en dek de kom af met een stuk vershoudfolie of een schone theedoek.
- Laat op een tochtvrije en relatief warme plek 30 min rijzen.
- Snijd de rode ui in dunne ringen en daarna in grove stukken.
- Verhit een beetje boter in een pan en voeg de ui, een scheutje balsamicoazijn, 1 eetl suiker toe en laat 20 minuten op zacht vuur bakken.
- Klop de eiwitten met een mixer tot een stevig schuim.
- Spatel het schuim door het gerezen beslag.
- Verwarm een beetje boter in een of meerdere pannen en schep een beetje van het beslag in de pan (ongeveer 2 eetlepels).
- Bak de blini’s op middelhoog vuur aan beide kanten 2 minuten.
- Leg ze op een bord en laat iets afkoelen.
- Besmeer de blini’s met geitenkaas en schep wat van de rode ui er op en garneer met een walnoot.