Bloemkoolsalade met gerookte eendenborst

Bloemkoolsalade met gerookte eendenborst

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 pakje plakjes gerookte eendenborst
  • 4 eieren
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 eetlepel(s) witte balsamicoazijn
  • zout peper
  • enkele blaadjes sla
  • 1 kippen bouillonblokje

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Zet een pan met water met het kippenbouillonblokje op.
  • Zodra het water kookt doe je de bloemkoolroosjes in de pan.
  • Kook een minuut of 10.
  • Giet af en spoel koud.
  • Laat uitlekken in een vergiet.
  • Kook de eieren 10 minuten.
  • Spoel ze koud en pel ze.
  • Snijd ze doormidden.
  • Maak een vinaigrette van de balsamicoazijn en de olijfolie.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Verdeel de sla over de borden.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes over de borden.
  • Verdeel de eendenborstplakjes over de borden.
  • Giet over elk bord wat van de dressing.
  • Leg 2 halve eieren op elk bord.
  • Doe wat zout op elk ei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Lunch / Salade / Voorgerechten