Boerensalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g Pomp ad.our Poivre
  • ½ beker Bulgaarse yoghurt
  • 1 eetlepel(s) bieslook fijngeknipt
  • 1 kleine ui
  • zout
  • ½ theelepel suiker
  • ½ citroen sap hier van
  • tijm
  • vers gemalen peper
  • 1 krop sla of 1/2 krop Icebergsla
  • 1 klein asperges blikje
  • 2 tomaten
  • ¼ komkommer

Instructies

  • Maak de Pompadour Poivre fijn.
  • Vermeng deze met yoghurt, bieslook, de zeer fijn gesnipperde ui, zout, suiker, citroensap, tijm en peper.
  • Was de sla, laat deze goed uitlekken en verdeel de bladeren in stukjes.
  • Laat de asperges goed uitlekken en snijd ze in stukjes.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes.
  • Was de komkommer en snijd deze in blokjes.
  • Vermeng deze ingrediënten vlak voor het serveren met het sausje en meng alles snel en luchtig dooreen.
  • Pompadour Poivre is een jonge, platronde kaas; waaraan groene pepers zijn toegevoegd.
  • Deze boerensalade leent zich bijzonder goed als bijgerecht bij een barbecue of als luchtig zomers hoofdgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze boerensalade leent zich bijzonder goed als bijgerecht bij een barbecue of als luchtig zomers hoofdgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch