Boerensalade
Ingrediënten
- 75 g Pomp ad.our Poivre
- ½ beker Bulgaarse yoghurt
- 1 eetlepel(s) bieslook fijngeknipt
- 1 kleine ui
- zout
- ½ theelepel suiker
- ½ citroen sap hier van
- tijm
- vers gemalen peper
- 1 krop sla of 1/2 krop Icebergsla
- 1 klein asperges blikje
- 2 tomaten
- ¼ komkommer
Instructies
- Maak de Pompadour Poivre fijn.
- Vermeng deze met yoghurt, bieslook, de zeer fijn gesnipperde ui, zout, suiker, citroensap, tijm en peper.
- Was de sla, laat deze goed uitlekken en verdeel de bladeren in stukjes.
- Laat de asperges goed uitlekken en snijd ze in stukjes.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes.
- Was de komkommer en snijd deze in blokjes.
- Vermeng deze ingrediënten vlak voor het serveren met het sausje en meng alles snel en luchtig dooreen.
- Pompadour Poivre is een jonge, platronde kaas; waaraan groene pepers zijn toegevoegd.
- Deze boerensalade leent zich bijzonder goed als bijgerecht bij een barbecue of als luchtig zomers hoofdgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze boerensalade leent zich bijzonder goed als bijgerecht bij een barbecue of als luchtig zomers hoofdgerecht.