Bokkenpootjestaart
Ingrediënten
- 2 pakken bokkenpootjes van 200 gram
- 3 bekertjes slagroom van 250 ml
- 3 eetlepel(s) suiker
- 3 zakjes Klop-fix
- likeur bijvoorbeeld Tia Maria
- chocola
Extra benodigdheden:
- cakevorm van 30 cm
- huishoudfolie
Instructies
- Bekleed de cakevorm met huishoudfolie, zorg dat de folie over de randen hangt.
- Verkruimel de bokkenpootjes in een kom.
- Sprenkel er een beetje likeur overheen.
- Klop de slagroom stijf met de Klop-fix.
- Als de slagroom dikker wordt, suiker of zoetstof naar smaak toevoegen.
- Als de slagroom stijf is, 2 borrelglaasjes likeur toevoegen en goed doorroeren.
- Verdeel een derde van de bokkenpootjes over de bodem van de cakevorm.
- Daarna de helft van de slagroom.
- Maak nog een laag met een derde van de bokkenpootjes en daarop de slagroom.
- Tot slot eindig je met nog een laag bokkenpootjes.
- Vouw de huishoudfolie naar binnen en zet de cakevorm in de koelkast.
- Laat minstens een dag opstijven.
- Als je de taart wilt serveren: vouw de folie open, zet de cakevorm op de kop op een bord en trek aan de folie om de taart uit de vorm te krijgen.
- Garneer eventueel met chocoladevlokken.