Bombay groentecurry met tahoe
Ingrediënten
- 250 gram tahoe in blokjes van ± 1 cm
- 1-2 eetlepels Indiase kruidenpasta Patak's , pot
- 1 ½ eetlepel maïzena
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 grote ui fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 grote aardappels geschilde in blokjes van ± 1 cm
- 250 gram wortel in stukjes
- 250 gram bloemkool in roosjes
- 150 gram doperwten diepvries
- 1 blik gepelde tomaten ± 400 gr, fijngesneden
- zout peper
Instructies
- Schep in een kom de tahoe met de kruidenpasta en de maïzena om en laat ± 5 minuten marineren.
- Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook omscheppend ± 2 minuten.
- Voeg de aardappel toe en bak die ± 10 minuten met het deksel op de pan.
- Schep af en toe om.
- Voeg het tahoemengsel toe en bak die ± 5 minuten mee tot de tahoe knapperig is.
- Voeg de wortel, bloemkool, doperwten en tomaat toe en laat het gerecht nog ± 5 minuten stoven.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Houd 1/3 van het gerecht apart voor de Indiase groentesoep