Bonbon

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade ik gebruik Vivani 92% cacao
  • Vijgenvulling
  • 5 gedroogde vijgen fijngesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels vanille extract
  • Kokosvulling
  • 40 ml kokosmelk
  • 20 gram kokosrasp
  • 2 theelepels vanille extract
  • En hoe maak je het?
  • Hazelnoten
  • 20 gram hazelnoten in stukjes

Instructies

  • Smelt eerst de chocolade au-bain-marie.
  • Wanneer het gesmolten is, doe je een laagje chocola in de vormpjes, dit wordt de bodem van de bonbon.
  • Zet dit even in de koelkast tot het hard geworden is.
  • Maak dan alle drie de vullingen.
  • Snijd de vijgen fijn, doe er het citroensap en vanille extract bij.
  • Druk met een lepel steeds aan tot het een mengseltje wordt.
  • Doe de kokosmelk met kokosrasp in een pannetje en breng heel even aan de kook.
  • Doe er dan het vanille extract bij en haal van het vuur
  • Hak de hazelnoten klein
  • Haal de vormpjes uit de koelkast en doe nu in elk van de chocoladebodempjes een beetje vulling.
  • Probeer dit zoveel mogelijk in het midden te doen en de randen vrij te houden, anders zal je bonbon niet één geheel worden (zie mijn bonbons ;))
  • Zet weer in de koelkast en laat hard worden.
  • Geniet van je suikervrije bonbons!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade
Geschikt voor Dieët: Suikervrij
Feestdagen etc Moederdag / Vaderdag / Valentijnsdag