Bonte linzensalade

Kleurrijke Linzensalade

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kopje beluga linzen
  • 1 kopje rode linzen
  • 1 kopje gele linzen
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 3 wortels
  • 3 sjalotten of lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Zout

Instructies

  • Snijd de sjalotten of lente-uitjes fijn.
  • Snijd de paprika, tomaten en wortels in kleine blokjes.
  • Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking in een stoomovenpan zonder gaatjes.
  • Bereid de groenten beetgaar in stoomovenpannen met gaatjes gedurende circa 5 minuten op 100 °C.
  • Meng alle ingrediënten in een grote kom.
  • Voeg zout toe en breng het geheel op smaak met olijfolie en balsamicoazijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 44 g | Protein: 15 g | Vet: 5 g | Zout: 1 mg | Sugar: 7 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Salade
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Vegetarisch