Borstfilet van kip met port

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kip
  • 2 appels
  • ¼ liter bouillon
  • 150 gram rijst
  • 1 dl port
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 dl slagroom

Instructies

  • Schenk de bouillon en de port in een pannetje en laat dit tot stroopdikte inkoken.
  • Snijd de ui fijn en fruit die in wat boter glazig.
  • Snijd de prei ragfijn en zet hem weg.
  • Kook de rijst en voeg, als die gaar is, de ui en de prei toe.
  • Maak de saus af met de room, verwarm nog even en breng op smaak.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.
  • Smelt de boter in een pan en bak de appelschijfjes gaar, maar niet bruin.
  • Bekleed een bakblik met aluminiumfolie, beboter dit en strooi er wat peper over.
  • Leg de kipfilets hierop, bestrijk ze met boter, kruid ze met peper en zout en zet ze 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Leg de kipfilets op de voorverwarmde borden, zet er een timbaaltje rijst naast, leg er een paar schijfjes appel bij en giet er wat saus over
  • .
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip