Bosvruchtenparfait

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bakje bosvruchten diepvries, 300 g
  • 4 eidooiers
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • ½ sinaasappel geperst

Eventueel:

  • 4 blaadjes munt

Instructies

  • Bosvruchten laten ontdooien.
  • Paar bosvruchten achterhouden ter garnering, rest pureren.
  • Puree eventueel door zeef wrijven om pitjes te verwijderen.
  • In kleine pan die in grotere pan met laag kokend water hangt (au bain marie) eigeel met 100 g
  • suiker in 5 minuten luchtig en romig kloppen.
  • Kom uit pan nemen en eimengsel laten afkoelen, af en toe roeren.
  • Intussen slagroom bijna stijfkloppen.
  • ⅔ van bosvruchtenpuree door eimengsel scheppen.
  • Slagroom door eimengsel spatelen.
  • 4 Bekertjes met mengsel vullen, met plasticfolie afdekken.
  • Parfaits minimaal 4 uur in diepvries zetten.
  • Sinaasappelsap met 50 g suiker door rest van bosvruchtenpuree scheppen en tot gebruik luchtdicht afgesloten in koelkast zetten.
  • Bekertjes vlak voor serveren kort in heet water dompelen, droogdeppen en met schaarbekertjes knipje in zijkant geven.
  • Bord erop leggen, samen keren en bekertje verwijderen.
  • Saus over parfait scheppen.
  • Garneren met bosvruchten en eventueel een blaadje munt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht