Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 bakje bosvruchten diepvries, 300 g
- 4 eidooiers
- 150 g witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom
- ½ sinaasappel geperst
Eventueel:
- 4 blaadjes munt
Instructies
- Bosvruchten laten ontdooien.
- Paar bosvruchten achterhouden ter garnering, rest pureren.
- Puree eventueel door zeef wrijven om pitjes te verwijderen.
- In kleine pan die in grotere pan met laag kokend water hangt (au bain marie) eigeel met 100 g
- suiker in 5 minuten luchtig en romig kloppen.
- Kom uit pan nemen en eimengsel laten afkoelen, af en toe roeren.
- Intussen slagroom bijna stijfkloppen.
- ⅔ van bosvruchtenpuree door eimengsel scheppen.
- Slagroom door eimengsel spatelen.
- 4 Bekertjes met mengsel vullen, met plasticfolie afdekken.
- Parfaits minimaal 4 uur in diepvries zetten.
- Sinaasappelsap met 50 g suiker door rest van bosvruchtenpuree scheppen en tot gebruik luchtdicht afgesloten in koelkast zetten.
- Bekertjes vlak voor serveren kort in heet water dompelen, droogdeppen en met schaarbekertjes knipje in zijkant geven.
- Bord erop leggen, samen keren en bekertje verwijderen.
- Saus over parfait scheppen.
- Garneren met bosvruchten en eventueel een blaadje munt.