Runder Tong Bouillon

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Total time 3 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rundertong
  • 1 wortel
  • 3 blaadjes foelie
  • 2 uien
  • 6 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier

Instructies

  • Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken.
  • Leg alle ingrediënten in een soeppan en voeg 2½ liter water toe.
  • Breng aan de kook en laat minstens 3 uur zachtjes trekken tot de tong gaar is.
  • De tong is gaar wanneer het puntje zacht is en het vel gemakkelijk loslaat.
  • Zeef de bouillon.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon, past goed bij de rijke smaak van deze bouillon.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bouillon / Rundvlees / Vlees / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij