Recepten

Bramenjam

Bramenjam

Bramenjam

Recept categorieën Broodbeleg, Brunch, Fruit, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst Nederland

Van wie is dit recept: Auteur Onbekend
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Doe de appels samen met 250 ml water in een inmaakpan en laat ze op een matig vuur 30 minuten stoven tot ze zacht zijn.
  • Roer hierbij geregeld. Voeg de bramen toe en laat het fruitmengsel 30 minuten sudderen.
  • Giet de inhoud van de pan in een vochtige filterzak en laat die 12 uur uitlekken.
  • Meet de hoeveelheid vruchtensap.
  • Weeg per 250 ml sap 115 gram suiker af.
  • Doe de benodigde hoeveelheid suiker in een ruime pan, voeg het citroensap toe en breng het mengsel al roerende op een matig vuur aan de kook.
  • Wacht tot de suiker is opgelost.
  • Voeg het vruchtensap bij het gezoete citroensap en breng het geheel op een hoog vuur snel aan de kook.
  • Roer herhaaldelijk en laat het mengsel in 15 minuten tot jamdikte inkoken.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept