Brandnetelroomsoep met Oude Kaas
Een romige en voedzame soep met de unieke smaak van brandnetels, op smaak gebracht met oude kaas en een vleugje nootmuskaat. Perfect voor een lente- of voorjaarsmenu!
Equipment
- kookpan
- maatbeker
- messen
Ingrediënten
- 1 bosje bosui
- 1 flinke teen knoflook
- 1 klontje roomboter
- 1 eetlepel havervlokken
- 2 liter kippenbouillon
- 350 gram geriste brandnetels zonder stelen
- ¼ liter slagroom
- Geraspte extra oude kaas
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Snufje geraspte nootmuskaat
Instructies
- Was de bosui en snijd deze in ringetjes, inclusief het groen.
- Verhit de boter in een pan en smoor de bosui hierin.
- Voeg 2/3 van de gehakte en geriste brandnetels en de knoflook toe en laat kort meesmoren.
- Schenk de kippenbouillon erbij en voeg de havervlokken toe.
- Laat de soep 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Schenk voor het serveren een scheut slagroom in het bord of de kom.
- Voeg wat versgehakte brandnetels toe en giet de hete soep eroverheen.
- Garneer eventueel met geraspte extra oude kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep met versgebakken brood of een krokante toast met boter.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 7 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g