Braziliaanse Gehaktballen in Tomatensaus

Geniet van deze smaakvolle Braziliaanse gehaktballen in tomatensaus, perfect voor een hartige maaltijd!
Porties: 4 ballen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 75 g ontbijtspek fijngehakt
  • 75 g chorizo fijngehakt
  • 350 g gehakt rundvlees of gemengd
  • 1 ei
  • 40 g geraspte Cheddar
  • 1 eetlepel bloem
  • Peper en zout naar smaak
  • 50 g boter
  • 4 dl gezeefde tomaten
  • Paneermeel naar behoefte

Instructies

  • Meng de fijngehakte ui, knoflook, ontbijtspek, chorizo, gehakt, ei, Cheddar, bloem, paneermeel en peper en zout in een kom tot een homogeen mengsel.
  • Vorm hiervan 4 gehaktballen.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de gehaktballen toe aan de pan en bak ze rondom bruin.
  • Giet de gezeefde tomaten over de gehaktballen en laat ze op laag vuur sudderen gedurende ongeveer 15 minuten, tot de gehaktballen gaar zijn en de saus iets is ingedikt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gehaktballen met de tomatensaus en eventueel wat vers brood of rijst.
Een lichte rode wijn zoals een Malbec past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Brazilië