Brengkessan oedang dan tempeh

gestoomde en gepofte garnalen met tempeh
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram garnalen
  • ½ blok tempeh
  • 2 rode lomboks ontpitte
  • 4 rode uien
  • 2 witte uien
  • 4 eetlepel heet water
  • ¼ blok santen
  • 4 eetlepel citroensap
  • 4 blaadje(s) kemangi
  • 2 tenen knoflook
  • basilicum
  • zout

Kruiden:

  • 1 theelepel koenjit
  • 2 schijfjes laos
  • 2 kemirinoten

Instructies

  • Lomboks, uien en knoflook fijn.
  • Meng de garnalen, kemangi en santen erdoor.
  • Maak van dit mengsel met de folie een pakje.
  • Stoom de pakjes in een rijststomer in ca. 30 min. gaar.
  • Pof daarna de brengkessan op houtskool of in de oven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië