Broccoli knoflooksoep
Ingrediënten
Instructies
- Breng water aan de kook en laat de teentjes knoflook 1 minuut meekoken (of 1/2 minuut, als ze aan de kleine kant zijn).
- Haal ze uit het water, schil ze en maak ze fijn (met de pers of het mes).
- Snijd de broccoli in roosjes en maak kleine stukjes van de steeltjes (snijd de meest houterige delen weg).
- Kook de broccoli tot ze zacht is en giet ze af (vang het kookvocht op).
- Smelt de boter in een sauspan en fruit er de knoflook in.
- Voeg de bloem, zout en peper snel toe, blijf een minuut doorroeren en voeg dan de melk en de bouillon toe.
- Klop met een garde tot de soep bindt.
- Pureer de broccoli in de keukenmachine of passe-vite met een beetje van de saus en blijf saus toevoegen tot alle broccoli fijn is gemaakt.
- Kruid naar smaak bij en maak de soep met crème fraîche op de gewenste dikte.
- Serveer de soep met een beetje paprikapoeder erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze rijke, crèmige soep smaakt de tweede dag nog beter en kan koud en warm worden geserveerd. Voeg de tweede dag nog wat crème fraîche toe.