Broccoli knoflooksoep

      Reacties uitgeschakeld voor Broccoli knoflooksoep

Broccoli knoflooksoep

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 15 teentjes knoflook
  • 1 stronkje broccoli
  • 4 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 4 1/2 dl melk
  • 4 1/2 dl bouillon
  • crême fraiche naar smaak
  • paprikapoeder

Bereidingswijze

  • Breng water aan de kook en laat de teentjes knoflook 1 minuut meekoken (of 1/2 minuut, als ze aan de kleine kant zijn).
  • Haal ze uit het water, schil ze en maak ze fijn (met de pers of het mes).
  • Snijd de broccoli in roosjes en maak kleine stukjes van de steeltjes (snijd de meest houterige delen weg).
  • Kook de broccoli tot ze zacht is en giet ze af (vang het kookvocht op).
  • Smelt de boter in een sauspan en fruit er de knoflook in.
  • Voeg de bloem, zout en peper snel toe, blijf een minuut doorroeren en voeg dan de melk en de bouillon toe.
  • Klop met een garde tot de soep bindt.
  • Pureer de broccoli in de keukenmachine of passe-vite met een beetje van de saus en blijf saus toevoegen tot alle broccoli fijn is gemaakt.
  • Kruid naar smaak bij en maak de soep met crème fraîche op de gewenste dikte.
  • Serveer de soep met een beetje paprikapoeder erover.

Tips / Opmerkingen

Deze rijke, crèmige soep smaakt de tweede dag nog beter en kan koud en warm worden geserveerd. Voeg de tweede dag nog wat crème fraîche toe.