Broccoli-rijst met walnoten en gember
Ingrediënten
- 300 gram witte rijst gekookt
- 350 gram Quornstukjes
- 3 eetlepels arachideolie
- 200 gram gepelde walnoten
- 1 stronk broccoli in roosjes
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 2 schijven gember fijngesneden
- ½ theelepel vijfkruidenpoeder
- 1 theelepel zout
- 3 theelepel maïzena
- 4 eetlepels zoete sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 3 eetlepels droge witte wijn
- 2 dl water koud
Instructies
- Verhit de olie in een wok, bak de walnootstukjes daarin tot ze geurig worden en haal ze met een schuimspaan uit de wok.
- Roerbak de broccoli 3 minuten in de olie en haal ook die uit de wok.
- Schenk eventueel wat nieuwe olie in de wok en bak er de knoflook en de gember in.
- Voeg de Quornstukjes toe en roerbak ± 4 minuten.
- Voeg dan de broccoli en de walnoten toe, schep om en voeg het vijfkruidenpoeder, het zout, de maïzena, de sojasaus, de suiker, de witte wijn en het water toe.
- Laat ± 10 minuten sudderen tot de broccoli beetgaar is.
- Serveer met de witte rijst.