Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Was de broccoli en snijd de roosjes eraf.
- Schil de stelen dun en snijd ze in stukjes.
- Maak de ui schoon, snipper fijn en fruit in een pan met wat kerrie in de boter.
- Voeg de bouillon en de broccoli toe en laat 20 minuten koken.
- Voeg de laatste 5 minuten de roosjes toe.
- Schep een deel van de roosjes eruit en bewaar die voor de garnering.
- Zeef of pureer de bouillon en de broccoli, doe dit terug in de pan en breng opnieuw aan de kook.
- Voeg de achtergehouden roosjes toe.
- Roer de bloem door de room, voeg dit toe aan de soep en laat even doorkoken.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips
- Je kunt extra garnering toevoegen, zoals reepjes gekookte ham of omelet, voor meer smaak.
- Voor een extra touch kun je blokjes kaas toevoegen of apart geraspte kaas serveren.
- Serveer de soep met soepstengels, toast of warm geroosterd brood.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 6 g | Vet: 7 g | Sugar: 5 g