Broccolisoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 1 flinke ui
  • 25 gram boter
  • Een mespuntje kerrie
  • ¾ liter bouillon
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels room of koffieroom
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Was de broccoli en snijd de roosjes eraf.
  • Schil de stelen dun en snijd ze in stukjes.
  • Maak de ui schoon, snipper fijn en fruit in een pan met wat kerrie in de boter.
  • Voeg de bouillon en de broccoli toe en laat 20 minuten koken.
  • Voeg de laatste 5 minuten de roosjes toe.
  • Schep een deel van de roosjes eruit en bewaar die voor de garnering.
  • Zeef of pureer de bouillon en de broccoli, doe dit terug in de pan en breng opnieuw aan de kook.
  • Voeg de achtergehouden roosjes toe.
  • Roer de bloem door de room, voeg dit toe aan de soep en laat even doorkoken.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips

  • Je kunt extra garnering toevoegen, zoals reepjes gekookte ham of omelet, voor meer smaak.
  • Voor een extra touch kun je blokjes kaas toevoegen of apart geraspte kaas serveren.
  • Serveer de soep met soepstengels, toast of warm geroosterd brood.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 6 g | Vet: 7 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep