Multigranenbol met 30+ Kaas en Zelfgemaakte Appelstroop

Porties: 1
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote meergranenbol
  • 1 liter appelsap
  • 200 g basterdsuiker
  • 2 plakken 30+ kaas of een andere kaassoort naar keuze
  • 1 handje rucola

Instructies

  • Kook de appelsap met de basterdsuiker op een laag vuur in tot een dikke stroop.
  • Dit kan ongeveer 1,5 uur duren.
  • Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  • Snijd de meergranenbol doormidden en leg de plakken kaas op één helft.
  • Besprenkel de kaas met een royale hoeveelheid zelfgemaakte appelstroop.
  • Beleg met een handje rucola en bedek met de andere helft van de meergranenbol.
  • Serveer direct en geniet van dit heerlijke broodje met zelfgemaakte appelstroop en smeltende kaas!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij dit hartige broodje met zoete appelstroop past een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.

Tip:

De overgebleven zelfgemaakte appelstroop kun je bewaren in een afsluitbaar potje voor later gebruik.

Voedingswaarden

Calories: 477 kcal | koolhydraten: 76 g | Protein: 14 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 50 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodbeleg / Broodjes / Brunch / Lunch
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch