Broodpuddinkje met vanilleroom

AllerHande oktober 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 sneetjes witbrood met pompoenpitten
  • 30 g zachte roomboter
  • 1 vanillestokje
  • 3 deciliter slagroom
  • 3 deciliter volle melk
  • 4 eieren
  • 125 g suiker
  • nootmuskaat
  • deciliter vanillevla

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 180 °C.
  • Langs rand van puddingvormpje 12 rondjes snijden uit brood (rest wordt niet gebruikt).
  • Aan 1 kant besmeren met boter, vormpjes invetten.
  • In elk vormpje 3 broodrondjes stapelen met beboterde kant boven.
  • Vanillestokje halveren, merg eruit schrapen.
  • In pan helft van room, melk, vanillestokje en merg langzaam aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen.
  • Boven kom eieren breken en met suiker schuimig kloppen.
  • Warme room scheutje voor scheutje door eieren kloppen.
  • Mengsel in vormpjes schenken en licht bestrooien met nootmuskaat.
  • Vormpjes in ovenschaal zetten en 5 minuten laten rusten.
  • Water aan kook brengen en in ovenschaal schenken tot halverwege zijkant vormpjes.
  • Voorzichtig in oven plaatsen en au bain-marie, ca. 30 minuten bakken tot bovenkant stevig aanvoelt.
  • Rest van slagroom lobbig kloppen en mengen met vla.
  • Puddinkjes uit vormpjes halen, op borden zetten, serveren met vanilleroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst Nederland