Bruine bonensalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ pot bruine bonen
  • ½ rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 uitje
  • 10 olijven
  • 200 g belegen Goudse kaas
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • zout
  • peper

Instructies

  • Laat de bonen goed uitlekken.
  • Ontdoe de gewassen paprika van zaad en zaadlijsten.
  • Schil de gewassen komkommer, snijd hem in de lengte in vieren en verwijder het zaad.
  • Snijd paprika en komkommer in kleine stukjes.
  • Snipper het uitje. Snijd de olijven in plakjes en de kaas in blokjes.
  • Maak een sausje van olie, citroensap, zout en peper en schep er alle ingrediënten goed door.
  • De combinatie van olijven en belegen Goudse kaas geeft aan de bruine bonen een verrassend en smakelijk accent.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef deze salade als lunchgerecht in het najaar of 's winters.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch