Bruine bonensoep

Bruine bonensoep van Harry Bloksma

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram bruine bonen uit pot
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 prei in halve ringen gesneden
  • 1 ui grof gesnipperd
  • ½ bos(jes) selderij
  • 2 aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • chilipoeder
  • kruidnagelpoeder
  • 1 rookworst
  • 200 gram gerookte spekreepjes

Instructies

  • Giet de bruine bonen in een pan en doe er 1,2 liter water bij.
  • Breng aan de kook en doe er het bouillonblokje bij.
  • Pureer grof met een staafmixer.
  • Voeg de aardappelen toe.
  • Doe de ui, prei, selderij, laurierblad, chilipoeder en kruidnagelpoeder erbij.
  • Kook tot de aardappel gaar is.
  • Voeg de in plakjes gesneden rookworst en de spekblokjes toe.
  • Laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Haal het laurierblad uit de soep.
  • Verdeel over de borden of kommen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep