Bruschetta met spinazie

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ciabatta voorgebakken, 250 g
  • 1 zak spinazie 300 g
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eetlepel(s) parmezaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Ciabatta afbakken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Spinazie in grove stukken snijden.
  • Sjalotje en knoflook pellen en snipperen.
  • Olijven fijn snijden. In wok of koekenpan olie verhitten en knoflook en sjalotje ca. 2 minuten
  • fruiten.
  • Olijven ca. 1 minuut meebakken.
  • Spinazie, onder goed roeren, ca. 2 minuten meebakken.
  • Van ciabatta 8 sneetjes snijden (rest wordt niet gebruikt).
  • Beleggen met spinaziemengsel.
  • Bestrooien met kaas en peper.
  • Bruschetta nog ca. 3 minuten in oven bakken.
  • Direct serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Italië