Bruschetta

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 8 dikke lange sneden volkorenstokbrood
  • 3 Ansjovis filets
  • 3 tomaten
  • 8 geroosterde paprika's pot, Peloponese of 1 verse rode
  • paprika
  • zout
  • 4 theelepel kappertjes
  • 4 takjes peterselie
  • 3 bollen mozzarella
  • peper

Instructies

  • Verwarm de grill of oven voor op 175°C.
  • Roer de olie om met de uitgeperste knoflook.
  • Kwast de sneetjes brood in met het mengsel en laat ze onder de grill of in de oven goudbruin kleuren.
  • Hak de ansjovisfilets fijn.
  • Snijd de (evt. ontvelde) tomaat in blokjes en de paprika's in reepjes en schep er 1 theelepel van de knoflookolie, de ansjovis, de kappertjes en de gehakte peterselie door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Beleg de bruschetta met dikke plakken mozzarella en de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hapjes
Land van herkomst Italië