Bulgur Met Kippenlever, Krenten en Pijnboompittem

Bulgur Met Kippenlever, Krenten en Pijnboompitten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kop Duru grove bulgur
  • 1 eetlepel(s) Olijfolie
  • 1 eetlepel(s) Krenten
  • Kippenlever in stukjes
  • 1 eetlepel(s) Pijnboompitten
  • 1 Ui medium
  • 1 Tomaat medium
  • 1 Groene Turkse peper çarliston
  • ½ Rode puntpaprika
  • 1 tl Boter
  • 1 tl Zwarte peper
  • 2 koppen Kokend water
  • Citroensap naar smaak

Instructies

  • Week de krenten 5 minuten in lauw water en giet af.
  • Verwarm de olie en boter in een lage ruime pan.
  • Voeg zodra de boter is gesmolten de pijnboompitten toe en roerbak tot ze roze worden.
  • Voeg de ui toe en roerbak deze ook een paar minuten, en voeg vervolgens de lever toe en roerbak deze even.
  • Voeg tenslotte de peper, paprika en tomaat toe en roerbak 2 minuten.
  • Doe ten slotte de Duru coarse bulgur in de pan, zout, zwarte peper, krenten en kokend water.
  • Laat 15 minuten garen op een zacht vuur totdat puntjes zichtbaar zijn aan het oppervlak.
  • Laat 20 minuten rusten alvorens te serveren.
  • Besprenkel met citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Turkije