California salade

Deze salade hebben wij gisteren 1e Pinksterdag gegeten bij de BBQ bij Jos en Nora.
Wij waren met ons tienen !!!

Wat er Californische aan is weet ik niet, maar iedereen vond de salade erg lekker!!!
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 bakje snoepttomaatjes
  • 1 stuk Granny Smith
  • 1 stuk Gala appel
  • 4 stuks bosuitjes gesneden
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 100 gram Danish Blue verkruimeld
  • 6 plakjes Serranoham
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes verse oregano
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel zwarte peper

Instructies

  • Maak eerste de vinaigrette van de azijn, olie, worcestershiresaus, knoflook, oregano, honing en peper. (Dat kan eventueel geruime van te voren).
  • Vlak voor het opdienen van het voorgerecht zet je bordjes gereed voor het uitserveren.
  • Was de bosuitjes en laat ze uitlekken; doe dit ook met de bieslook.
  • Snij de Serranoham in reepjes en bak deze uit in een droge koekenpan.
  • Was de appels, verwijder het klokhuis, maar laat de schil er aan.
  • Snij de appels in schijfjes en doe ze meteen in een grote schaal bij de vinaigrette (om kleuren te voorkomen).
  • Doe de sla en de overige ingrediënten erbij en schenk de vinaigrette erover.
  • Verdeel de salade over de bordjes en serveer als een voorgerecht of als een salade bij de maaltijd.
  • Eet smakelijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst America