Gevulde Cannelloni met Gehakt

Lekker met een gemengde salade.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram Honig lasagnebladen verdi pak à 250 gram
  • 300 gram gehakt
  • 1 ei M
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 6 eetlepels paneermeel
  • ½ eetlepel oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 paprika in stukjes
  • 1 courgette in plakjes
  • 200 gram geraspte kaas bijv. mozzarella of Parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng ruim water aan de kook en leg de lasagnevellen kruiselings op elkaar in het water.
  • Neem de pan van het vuur en laat de bladen 3 minuten in het water liggen.
  • Schep ze er met een schuimspaan uit en leg ze naast elkaar op het werkvlak.
  • Meng het gehakt met het ei, de sjalotten, het paneermeel en de oregano en verdeel het gehakt over de lasagnevellen.
  • Rol de lasagnevellen met het gehakt op en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • Verhit de olie en bak de paprika 3 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak hem 2 minuten op een hoog vuur mee.
  • Voeg 1 liter water en de sausmix toe en breng alles aan de kook.
  • Kook de saus 1 minuut en schenk hem over de cannelloni.
  • Strooi de kaas erover en laat de rolletjes in de voorverwarmde oven (200 °C) in ongeveer 30 minuten gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Een medium-bodied rode wijn zoals een Chianti Classico vormt een smakelijke combinatie met deze cannelloni.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 30 g | Vet: 32 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 6 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vlees
Land van herkomst Italië