Gevulde Cannelloni met Gehakt
Lekker met een gemengde salade.
Ingrediënten
- 125 gram Honig lasagnebladen verdi pak à 250 gram
- 300 gram gehakt
- 1 ei M
- 2 sjalotten gesnipperd
- 6 eetlepels paneermeel
- ½ eetlepel oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 paprika in stukjes
- 1 courgette in plakjes
- 200 gram geraspte kaas bijv. mozzarella of Parmezaanse kaas
Instructies
- Breng ruim water aan de kook en leg de lasagnevellen kruiselings op elkaar in het water.
- Neem de pan van het vuur en laat de bladen 3 minuten in het water liggen.
- Schep ze er met een schuimspaan uit en leg ze naast elkaar op het werkvlak.
- Meng het gehakt met het ei, de sjalotten, het paneermeel en de oregano en verdeel het gehakt over de lasagnevellen.
- Rol de lasagnevellen met het gehakt op en leg ze in een ingevette ovenschaal.
- Verhit de olie en bak de paprika 3 minuten.
- Voeg de courgette toe en bak hem 2 minuten op een hoog vuur mee.
- Voeg 1 liter water en de sausmix toe en breng alles aan de kook.
- Kook de saus 1 minuut en schenk hem over de cannelloni.
- Strooi de kaas erover en laat de rolletjes in de voorverwarmde oven (200 °C) in ongeveer 30 minuten gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn zoals een Chianti Classico vormt een smakelijke combinatie met deze cannelloni.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 30 g | Vet: 32 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 6 g