Cappone lesso con salsa rossa picante

(Kip met pittige rode saus)

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flinke braadkip ± 11/2 kg
  • zout peper
  • 1 kleingesneden stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 kruidenbuiltje
  • 1 rode ui
  • 1 fijngesneden rode paprika
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 rijpe ontvelde tomaten in stukjes
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 eetlepel(s) gedroogde tomaten
  • cayennepeper
  • Doe

Instructies

  • Doe de kip in een ruime pan met zoveel water dat kip net onder staat.
  • Breng het water aan de kook en schuim af.
  • Voeg zout, peper, de bleekselderij, de wortel, de ui en het kruidenbuiltje toe en laat met het deksel op pan de 1-2 uur zachtjes koken (de kip moet onder blijven staan; voeg zo nodig water toe).
  • Verhit voor de saus de olie en bak de ui en de paprika ± 10 minuten zachtjes.
  • Roer er de verse en de gedroogde tomaten (houd een beetje achter voor de en de tomatenpuree door en breng op smaak met zout en cayennepeper.
  • Laat dit ± 30 minuten zachtjes koken tot een gebonden saus is ontstaan en laat die afkoelen.
  • Snijd de kip in stukken en leg die op een schaal.
  • Garneer met een beetje groente uit de bouillon en met de achtergehouden gedroogde tomaat.
  • Schep de saus ernaast.
  • U kunt de saus ook 1-2 dagen van te voren bereiden; daardoor wordt de smaak sterker.
  • De kip kan 1 dag eerder worden bereid en eventueel in de bouillon worden opgewarmd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Italië