Cappone lesso con salsa rossa picante
(Kip met pittige rode saus)
Ingrediënten
- 1 flinke braadkip ± 11/2 kg
- zout peper
- 1 kleingesneden stengel bleekselderij
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 kruidenbuiltje
- 1 rode ui
- 1 fijngesneden rode paprika
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 4 rijpe ontvelde tomaten in stukjes
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 eetlepel(s) gedroogde tomaten
- cayennepeper
- Doe
Instructies
- Doe de kip in een ruime pan met zoveel water dat kip net onder staat.
- Breng het water aan de kook en schuim af.
- Voeg zout, peper, de bleekselderij, de wortel, de ui en het kruidenbuiltje toe en laat met het deksel op pan de 1-2 uur zachtjes koken (de kip moet onder blijven staan; voeg zo nodig water toe).
- Verhit voor de saus de olie en bak de ui en de paprika ± 10 minuten zachtjes.
- Roer er de verse en de gedroogde tomaten (houd een beetje achter voor de en de tomatenpuree door en breng op smaak met zout en cayennepeper.
- Laat dit ± 30 minuten zachtjes koken tot een gebonden saus is ontstaan en laat die afkoelen.
- Snijd de kip in stukken en leg die op een schaal.
- Garneer met een beetje groente uit de bouillon en met de achtergehouden gedroogde tomaat.
- Schep de saus ernaast.
- U kunt de saus ook 1-2 dagen van te voren bereiden; daardoor wordt de smaak sterker.
- De kip kan 1 dag eerder worden bereid en eventueel in de bouillon worden opgewarmd.