Caribische Mosselsalade met Exotisch Smaakpalet

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg verse mosselen
  • Enkele blaadjes sla
  • 2 bananen in plakjes gesneden
  • 3 schijven ananas in stukjes gesneden
  • 1 klein blikje mandarijnen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels olie
  • Zout
  • Peper
  • Kant-en-klare pepersaus
  • 3 eetlepels cognac
  • Geschaafde amandelen

Instructies

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
  • Spoel ze af met koud water, haal ze uit de schelpen en dep ze droog.
  • Beleg een slakom met de blaadjes sla.
  • Meng de mosselen, plakjes bananen, stukjes ananas en mandarijnen en voeg ze toe aan de slakom.
  • Roer de overige ingrediënten (citroensap, olie, zout, peper, pepersaus en cognac) tot een pikante saus.
  • Giet de saus net voor het opdienen over de mosselsalade en schep voorzichtig door de mosselen.
  • Garneer de Caribische mosselsalade met geschaafde amandelen en serveer direct voor een smaakvolle en exotische ervaring!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Caribean
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij