Carpaccio met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Equipment
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 dl olijfolie
- 250 gram ossenhaas
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 100 gram rucola raketkruid of waterkers
- 2 eetlepels kappertjes potje
- 125 gram Parmezaanse kaas stukje
Instructies
- Meng de knoflook met de olie.
- Leg de ossenhaas een paar minuten in de diepvries en snijd hem vervolgens in heel dunne plakken.
- Leg het vlees eventueel tussen plasticfolie en plet het voorzichtig door er met een deegrol op te slaan.
- Bestrijk de borden met de knoflookolie en schik de plakken ossenhaas op de borden.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudgeel.
- Schik de rucola midden op de ossenhaas en garneer met pijnboompitten en kappertjes.
- Schaaf er aan tafel de kaas over.