Carpaccio met Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 dl olijfolie
  • 250 gram ossenhaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 100 gram rucola raketkruid of waterkers
  • 2 eetlepels kappertjes potje
  • 125 gram Parmezaanse kaas stukje

Instructies

  • Meng de knoflook met de olie.
  • Leg de ossenhaas een paar minuten in de diepvries en snijd hem vervolgens in heel dunne plakken.
  • Leg het vlees eventueel tussen plasticfolie en plet het voorzichtig door er met een deegrol op te slaan.
  • Bestrijk de borden met de knoflookolie en schik de plakken ossenhaas op de borden.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudgeel.
  • Schik de rucola midden op de ossenhaas en garneer met pijnboompitten en kappertjes.
  • Schaaf er aan tafel de kaas over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië