Carpaccio van kalfsbiefstuk

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kalfskogelbiefstuk
  • 250 gram haricots verts
  • 250 gram gemengde paddestoelen bijv. oesterzwammen, kastanjechampignons,
  • trompettes des morts
  • 4 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • zout peper

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie en bak het vlees op hoog vuur in ± 6 minuten rondom bruin.
  • Laat het ± 1 uur afkoelen en leg het dan ± 2 uur in de vriezer.
  • Haal het vlees uit vriezer, snijd het in plakjes en verdeel die over 4 borden.
  • Kook de haricots verts 3-5 minuten in ruim kokend water met zout, spoel ze onder koud water af en laat uitlekken.
  • Snijd de paddestoelen in reepjes.
  • Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en pers de knoflook erboven uit.
  • Doe de paddestoelen erbij en bak ze 5-10 minuten tot het vocht is verdampt.
  • Voeg de azijn toe en laat die even verdampen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk de saus over het vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië