Carpaccio van scholfilet

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels
  • 2 kleine citroenen
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 6 cherry/kerstomaatjes
  • 400 g scholfilet diepvries
  • 2 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 grote gepelde gekookte garnalen

Instructies

  • Pers de sinaasappels en citroenen uit.
  • Zeef het sap.
  • Roer de gemberpoeder door het sap.
  • Snijd de aangevroren scholfilets in heel dunne plakjes, bestrooi ze met wat zout en leg de plakjes vis naast elkaar in een schaal.
  • Giet het sap over de vis.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Laat de vis circa 3 uur in het sap in de koelkast marineren, verdeel de ontdooide visfilets over de
  • borden, besprenkel ze met de marinade en strooi er wat fijngeknipte bieslook over.
  • Garneer het gerecht met een toefje tuinkers, de gehalveerde kerstomaatjes en een grote garnaal.
  • Dien direct op.
  • Serveer bij dit gerecht warme toast en boter.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
• Dit gerecht kan ook worden gemaakt met een andere - rauwe - vissoort. Bijvoorbeeld dunne plakjes rauwe zalm of tonijn.
• Voor een iets geraffineerdere versie van deze viscreatie gebruikt u limoenen in plaats van citroenen.
• Behalve als ’t om haring gaat, zijn wij niet zo gewend rauwe vis te eten. Toch is het zeker de moeite waard. Belangrijk is ’t echter wel om bij een gerecht als deze carpaccio van scholfilet
- rauwe vis dus - de aanwijzingen in de receptuur nauwlettend op te volgen. Laat de vis in de koelkast marineren,
let erop dat hij goed ontdooid is als hij geserveerd wordt en dien direct op. Bewaar geen restjes!
Wijnadvies:
Een Riesling of Pinot Blanc uit de Elzas. Maar ook een Duitse Riesling Kabinett smaakt hier voortreffelijk (7-9°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten