Catalaans rijstgerecht

Catalaans rijstgerecht

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 120 gram ronde spaanse rijst bomba of paella
  • 100 gram chorizoworst
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram tomatenblokjes
  • 1 blaadje(s) laurier
  • 1 tl tijm
  • 1 tl catalaanse peper poeder of piment d’espelette
  • 1 tl kurkuma
  • 30 centiliter kippenbouillon
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de knoflook en de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
  • Haal het vel van de chorizo en snijd deze in plakjes.
  • Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie en fruit de ui aan.
  • Voeg de chorizo en de paprikareepjes toe en laat deze even meebakken.
  • Voeg de rijst toe en laat deze de olie opnemen.
  • Voeg de bouillon toe.
  • Voeg de tomatenblokjes toe.
  • Voeg de kurkuma, de tijm , de knoflook, het laurierblad , de peper of piment en een beetje zout toe.
  • Laat op laag vuur garen tot de rijst gaar is.
  • Voeg eventueel een beetje water toe als het gerecht droog kookt en de rijst nog niet gaar is.
  • Verdeel over de borden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees
Land van herkomst Spanje