Champignon aardappelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Champignon aardappelsoep

 

Champignon- aardappelsoep

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 500 gr in plakjes gesneden champignons
  • 3 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 1/2 liter bouillon
  • 1 eetlepel maïzena
  • zout peper
  • 1 dl zure room

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden ui ± 3 minuten.
  • Voeg de plakjes champignons toe en fruit deze ± 3 minuten mee.
  • Voeg de blokjes aardappel toe en fruit het geheel onder regelmatig omscheppen nog ± 5 minuten.
  • Voeg de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie en de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ± 15 minuten zachtjes koken.
  • Maak de maïzena aan met wat water en bind hiermee de soep.
  • Maak het geheel op smaak met wat zout en peper.
  • Roer de zure room vlak voor het serveren door de champignon-aardappelsoep.