Chili aardappeltjes

AllerHande november 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje krielaardappeltjes in de schil 500 g
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel(s) chilipoeder
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • Grof zeezout

Instructies

  • In pan met weinig water aardappeltjes in ca. 4 minuten net aan gaar koken.
  • Afgieten en laten afkoelen.
  • Aardappeltjes halveren, grote in vieren snijden.
  • Knoflook pellen en boven schaal uitpersen.
  • Chilipoeder en 3 eetlepels olijfolie erdoor roeren.
  • Aardappeltjes erdoor scheppen.
  • Minstens een half uur laten staan.
  • In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten en 3 eetlepels aardappeltjes erdoor scheppen.
  • Aardappeltjes al omscheppend bruin bakken.
  • Zeezout erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch