Chinese gekookte marinade

(voor 500 gr groenten of vlees)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ winterwortel
  • 1 ui
  • gember
  • peterselie
  • 2 ½ dl groente- of kruidenbouillon of gare witte bonen
  • 75 gram gepelde pinda's
  • ½ dl sojasaus
  • ½ dl droge sherry
  • ½ eetlepel sojapasta
  • foelie
  • tijm
  • peper
  • 1 geperst teentje knoflook

Instructies

  • Maak de groenten en de gemberwortel schoon en snijd ze in plakken.
  • Breng de bouillon met alle ingrediënten aan de kook en laat het 1/2 uur trekken.
  • Wrijf de marinade voor het gebruik door een zeef en gebruik hem warm of koud.
  • Laat groenten ± 15 minuten en vlees 30 minuten marineren.
  • Keer ze zo nodig halverwege.
  • Laat het voor de verdere bereiding uitlekken en dep het desgewenst droog.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Marinade
Land van herkomst China