Chinese sperziebonensoep
ingrediënten
- 250 g sperziebonen
- 3 worteltjes
- 200 g kalkoen
- 1 bosuitjes
- 250 g Chinese mie
- 1 eetlepel arachideolie
- 7 dl kippenbouillon
- vijfkruidenpoeder toko
- peper
- zout
Bereidingswijze
- Haal de boontjes af en breek ze in stukjes.
- Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes.
- Snijd de kalkoen in dunne reepjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de olie in een ruime soeppan.
- Voeg de sperziebonen en de wortel toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
- Bak de kalkoenreepjes 2 minuten al omscheppend mee.
- Schenk de hete bouillon erbij en breng alles aan de kook.
- Laat de soep 7 minuten zachtjes koken tot de sperziebonen beetgaar zijn.
- Schep de mie erdoor en warm goed door.
- Breng de soep op smaak met een mespunt vijfkruidenpoeder en wat peper en zout.
- Garneer de soep met de bosui.