Chinese zoete broodjes

Porties: 14
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ dl melk
  • 50 gram suiker
  • mespunt zout
  • 25 gram reuzel of plantaardig vet
  • ½ dl water warm
  • 1 zakje gist gedroogde
  • 1 ei losgeklopt
  • 275 gram bloem
  • een paar druppels olie en melk om te bestrijken

Voor de vulling:

  • 100 gram zoete bonenpasta
  • 25 gram suiker
  • 25 gram walnoot gehakt
  • 1 eetlepel reuzel of boter

Instructies

  • Giet de melk in een steelpan en breng haar aan de kook.
  • Voeg de suiker, het zout en de reuzel of het vet toe en laat het smelten.
  • Neem de pan van het vuur en laat het tot lauw afkoelen.
  • Doe het warme water in een kommetje en strooi er de gist en een paar korrels suiker in.
  • Roer even, laat het 5 minuten staan en meng het door de melk.
  • Doe het over in een beslagkom, voeg 225 gr bloem en het losgeklopte ei toe en klop met een garde tot een luchtig deeg is verkregen.
  • Strooi de rest van de bloem op het werkvlak, doe het deeg daarop over en kneed het met de handen tot het zacht en soepel is en niet meer plakt.
  • Doe het over in een schaal, dek die af en laat het deeg op een warme plaats minstens 1 uur rijzen; het moet in volume zijn verdubbeld.
  • Vermeng in een wok de ingrediënten voor de vulling, verwarm ze door en door en laat ze daarna afkoelen.
  • Kneed het deeg nog even door, verdeel het in 12-14 gelijke stukjes, draai die tot balletjes en maak daarvan ronde plakjes met een doorsnee van ± 10 cm.
  • Druk met de achterkant van een mes of een eetstokje tweemaal in het deegplakje, zodat een kruis ontstaat en precies het midden wordt aangegeven.
  • Snijd op de lijnen een stuk in, maar laat in het midden 5 cm heel.
  • Verdeel de vulling daarover.
  • Vouw reepjes deeg in de vorm van een rozet naar elkaar toe en knijp ze met de vingers dicht.
  • Vet een stuk aluminiumfolie met een paar druppels olie in.
  • Doe de broodjes over op een bakblik, bestrijk ze met wat melk en dek ze af met folie.
  • Schuif het bakblik in het midden van een op 190°C voorverwarmde oven en bak de broodjes 20-25 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes
Land van herkomst China