Chocolade crème brûlée
AllerHande september 2003
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 400 ml slagroom
- 100 ml melk
- 100 g pure chocolade in stukjes
- 4 eierdooiers
- 100 g witte basterdsuiker
Instructies
- Oven voorverwarmen op 125 °C.
- Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen.
- In pan met dikke bodem slagroom met melk, vanillestokje en -merg langzaam aan de kook brengen.
- Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en chocolade in room laten smelten.
- In kom dooiers loskloppen met suiker.
- Hete room geleidelijk al kloppend door ei mengen.
- Chocoladeroom over vormpjes verdelen.
- Vormpjes op bakplaat in midden van oven zetten en crèmes in ca. 45 minuten stevig laten worden.
- Laten afkoelen en crèmes in koelkast door en door koud laten worden.
- Grill voorverwarmen.
- Vormpjes uit koelkast nemen en bestrooien met rest van basterdsuiker.
- Crèmes op rooster vlak onder hete grill schuiven en suiker in 1-2 minuten laten karameliseren.