Chocolade crème brûlée

AllerHande september 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 400 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 100 g pure chocolade in stukjes
  • 4 eierdooiers
  • 100 g witte basterdsuiker

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 125 °C.
  • Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen.
  • In pan met dikke bodem slagroom met melk, vanillestokje en -merg langzaam aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en chocolade in room laten smelten.
  • In kom dooiers loskloppen met suiker.
  • Hete room geleidelijk al kloppend door ei mengen.
  • Chocoladeroom over vormpjes verdelen.
  • Vormpjes op bakplaat in midden van oven zetten en crèmes in ca. 45 minuten stevig laten worden.
  • Laten afkoelen en crèmes in koelkast door en door koud laten worden.
  • Grill voorverwarmen.
  • Vormpjes uit koelkast nemen en bestrooien met rest van basterdsuiker.
  • Crèmes op rooster vlak onder hete grill schuiven en suiker in 1-2 minuten laten karameliseren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht