Chocolade-knoflookcake
Ingrediënten
- 5 teentjes knoflook gehakte
- 100 gram boter
- 100 gram cacaopoeder
- 4 eieren
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram bloem gezeefde
- 100 gram walnoten gehakte
- 50 gram amandelen
Instructies
- Maak de knoflookteentjes in een foodprocessor fijn, voeg ze bij de boter en laat die au bain-marie smelten.
- Klop de eieren met de basterdsuiker au bain-marie luchtig op.
- Zeef het cacaopoeder samen met de bloem en zet dit apart.
- Voeg de gesmolten knoflookboter bij de eieren, spatel dit goed door elkaar en voeg dan het bloem-cacaomengsel toe.
- Spatel dit door elkaar en voeg de gehakte walnoten toe.
- Doe het beslag in een cakevorm en versier de bovenkant met de amandelen.
- Bak de cake ± 35 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven.