Chocolade-knoflookcake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 teentjes knoflook gehakte
  • 100 gram boter
  • 100 gram cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram bloem gezeefde
  • 100 gram walnoten gehakte
  • 50 gram amandelen

Instructies

  • Maak de knoflookteentjes in een foodprocessor fijn, voeg ze bij de boter en laat die au bain-marie smelten.
  • Klop de eieren met de basterdsuiker au bain-marie luchtig op.
  • Zeef het cacaopoeder samen met de bloem en zet dit apart.
  • Voeg de gesmolten knoflookboter bij de eieren, spatel dit goed door elkaar en voeg dan het bloem-cacaomengsel toe.
  • Spatel dit door elkaar en voeg de gehakte walnoten toe.
  • Doe het beslag in een cakevorm en versier de bovenkant met de amandelen.
  • Bak de cake ± 35 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Chocolade