Chocolade-pecantaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Laat, al roerend, 150 gr pure chocolade met 5 eetlepels boter en 1 1/2 dl
  • slagroom in een kom op een pan met kokend water smelten.
  • Breng 100 gr suiker met 1 dl water aan de kook, laat het 5 minuten doorkoken en laat het dan afkoelen.
  • Vermeng de suikerstroop met 3 eetlepels whisky en 2 eidooiers, voeg langzaam 1/3 van het chocolademengsel toe en roer daarna het eimengsel door de rest van het chocolademengsel.
  • Klop 2 eiwitten stijf, voeg in gedeelten 110 gr suiker toe en schep het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel.
  • Roer er 250 gr gehalveerde pecannoten door, schenk dit mengsel in een ronde springvorm van 20 cm doorsnee en bak de taart 45-50 minuten in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Taart