Chocoladekrakelingen met Noten en Sesamzaad

Chocoladekrakelingen met Noten en Sesamzaad - Receptenplein.nl

Chocoladekrakelingen met Noten en Sesamzaad

Heerlijke chocoladekrakelingen met een krokante bite, gedipt in gesmolten chocolade en bestrooid met noten en sesamzaad voor extra smaak!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 250 gram meel
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 repen witte of melkchocolade 75 gram per stuk
  • Sesamzaad
  • Gehakte amandelen
  • Nougatine optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Meng de boter en de suiker in een kom.
  • Voeg het ei toe aan het boter-suikermengsel en roer goed door.
  • Meng de koekkruiden met het meel en voeg dit beetje bij beetje toe aan het boter-ei-suiker-mengsel.
  • Kneed het deeg kort totdat het goed gemengd is.
  • Vorm van het deeg een lange staaf en snijd deze in stukjes.
  • Rol de stukjes deeg uit tot slangetjes en vorm er krakelingen van.
  • Leg de krakelingen op een bakplaat en bak ze in de oven voor circa 10 minuten, of totdat ze lichtbruin zijn.
  • Smelt de chocolade met de zonnebloemolie au-bain-marie.
  • Doop de krakelingen voorzichtig in de gesmolten chocolade.
  • Haal de krakelingen eruit met een vork en bestrooi ze onmiddellijk met sesamzaad, gehakte amandelen of nougatine.
  • Laat de chocolade hard worden en de krakelingen zijn klaar om te serveren!

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de krakelingen als zoet tussendoortje bij een kopje thee of koffie.
Wijnadvies:

Deze chocoladekrakelingen passen goed bij een dessertwijn zoals een zoete muscat.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gebak / Koek / Noten
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden