Chocoladekrakelingen met Noten en Sesamzaad
Heerlijke chocoladekrakelingen met een krokante bite, gedipt in gesmolten chocolade en bestrooid met noten en sesamzaad voor extra smaak!
Ingrediënten
- 125 gram boter
- 100 gram suiker
- 1 ei
- 1 theelepel koekkruiden
- 250 gram meel
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 repen witte of melkchocolade 75 gram per stuk
- Sesamzaad
- Gehakte amandelen
- Nougatine optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Meng de boter en de suiker in een kom.
- Voeg het ei toe aan het boter-suikermengsel en roer goed door.
- Meng de koekkruiden met het meel en voeg dit beetje bij beetje toe aan het boter-ei-suiker-mengsel.
- Kneed het deeg kort totdat het goed gemengd is.
- Vorm van het deeg een lange staaf en snijd deze in stukjes.
- Rol de stukjes deeg uit tot slangetjes en vorm er krakelingen van.
- Leg de krakelingen op een bakplaat en bak ze in de oven voor circa 10 minuten, of totdat ze lichtbruin zijn.
- Smelt de chocolade met de zonnebloemolie au-bain-marie.
- Doop de krakelingen voorzichtig in de gesmolten chocolade.
- Haal de krakelingen eruit met een vork en bestrooi ze onmiddellijk met sesamzaad, gehakte amandelen of nougatine.
- Laat de chocolade hard worden en de krakelingen zijn klaar om te serveren!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de krakelingen als zoet tussendoortje bij een kopje thee of koffie. Wijnadvies:
Deze chocoladekrakelingen passen goed bij een dessertwijn zoals een zoete muscat.
Serveer de krakelingen als zoet tussendoortje bij een kopje thee of koffie. Wijnadvies:
Deze chocoladekrakelingen passen goed bij een dessertwijn zoals een zoete muscat.