Chocoladepavlova met Mascarpone

Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 120°C.
  • Klop 3 eiwitten stijf en voeg intussen in gedeelten 115 gr fijne tafelsuiker toe.
  • Roer 50 gr fijne tafelsuiker en 1 zakje vanillesuiker door 1 eetlepel maïzena en klop dit met 1 eetlepel blanke azijn door het eiwit.
  • Spatel er 60 gr geraspte pure chocolade door en schep de massa in een spuitzak met grove kartelmond.
  • Spuit de massa in cirkels op een met bakpapier bekleed bakblik en laat ze in de oven op 120°C in 2 uur drogen.
  • Schakel de oven na 1 uur terug naar 100°C.
  • Roer 150 gr Mascarpone met 2 eetlepels creamsherry en 2 eetlepels suiker romig.
  • Spatel er 1 dl stijfgeklopte slagroom door en verdeel dit mengsel over het afgekoelde schuim.
  • Garneer met 1 kiwi in plakjes en 150 gr witte druiven.
  • Bestuif met cacaopoeder en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Taart