Chocoladepavlova met Mascarpone
Instructies
- Verwarm de oven voor op 120°C.
- Klop 3 eiwitten stijf en voeg intussen in gedeelten 115 gr fijne tafelsuiker toe.
- Roer 50 gr fijne tafelsuiker en 1 zakje vanillesuiker door 1 eetlepel maïzena en klop dit met 1 eetlepel blanke azijn door het eiwit.
- Spatel er 60 gr geraspte pure chocolade door en schep de massa in een spuitzak met grove kartelmond.
- Spuit de massa in cirkels op een met bakpapier bekleed bakblik en laat ze in de oven op 120°C in 2 uur drogen.
- Schakel de oven na 1 uur terug naar 100°C.
- Roer 150 gr Mascarpone met 2 eetlepels creamsherry en 2 eetlepels suiker romig.
- Spatel er 1 dl stijfgeklopte slagroom door en verdeel dit mengsel over het afgekoelde schuim.
- Garneer met 1 kiwi in plakjes en 150 gr witte druiven.
- Bestuif met cacaopoeder en serveer direct.