Chocoladepizza met marshmellows

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Basisrecept pizzadeeg

  • 500 gram gezeefde bloem
  • zout
  • 25 gram gist
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de chocoladepizza

  • 1 basisrecept voor pizza of kant-en-klaar pizzadeeg
  • 120 gram pure chocolade in blokjes gebroken
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 60 gram boter
  • 120 gram roze en witte marshmellows

Instructies

  • Meng de bloem en een snufje zout in een kom en maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje.
  • Los de gist in 1 dl handwarm water op.
  • Schenk de gistoplossing en de olie in het kuiltje en meng de ingrediënten goed.
  • Voeg beetje bij beetje nog 1 dl handwarm water toe en kneed het mengsel tot een samenhangend deeg.
  • Kneed het deeg nog 10 minuten krachtig door en vorm het tot een bal.
  • Schenk 1 eetlepel olie in een schone kom en rol de deegbal door de olie.
  • Dek de kom met een vochtige doek of met plasticfolie af en laat het gistdeeg op een warme plaats 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Kneed het deeg nogmaals even door en verwerk het als pizzabodem volgens het recept.
  • Maak de randen van de pizza iets dikker, zodat de vulling er tijdens het bakken niet af kan glijden.
  • Bak een platte pizza altijd in een zeer hete oven van 250°C.
  • (Het geheim van een perfecte bodem: krokant van buiten en zacht van binnen!).
  • Maak de pizzabodem.
  • Doe de chocolade met de boter in een pannetje.
  • Laat het boven een pan kokend water (au bain-marie) geheel smelten en roer V
  • Verdeel de chocoladesaus over de pizzabodem en leg de marshmellows erop.
  • Zet de pizza 10 minuten in de oven tot de bodem gaar is en de marshmellows beginnen te smelten.
  • Laat de pizza voor het serveren iets afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Pizza