Chocoladetaart van C1000

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g bastognekoken Lu
  • 110 g boter
  • 400 g extra pure chocolade
  • 5 dl slagroom
  • slagroom uit een spuitbus
  • 2 eetlepel(s) chocoflakes Dr. Oetker

Instructies

  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic akje en maak ze fijn met een deegroller.
  • Smelt de boter en roer het koekkruim erdoor.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (24 cm) en druk het kruim met de bolle kant van een lepel aan.
  • Zet de vorm in de koelkast.
  • Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een steelpan.
  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Laat de chocolade afkoelen maar niet stijf worden.
  • Klop de slagroom stijf en spatekd chocolade erdoor.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van de taart.
  • Zet de taart een ½ uur in de koelkast.
  • Spuit mooie toefjes slagroom op de taart en garneer met de chocoflakes.
  • Snij de taart in 14 punten

Notities / Tips / Wijnadvies

Zo af en toe moet een lekker stukje taart kunnen. Snij deze romige taart in kleine puntjes en laat ze voor het serveren in ca 30 minuten op koamertemperatuur komen. Dan smaakt het nog lekkerder.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / Taart